Bingöl’ün Adaklı ilçesinde Kaymakam olarak görev yapan Abdullah Sarı, yapılan yeni düzenleme ile Van’ın Çatak ilçesine görevlendirildi.
Çatak Kaymakamı Kadir Kılıç’ın Giresun’un Piraziz ilçesine atanmasının ardından boşalan kaymakamlık koltuğu, bu atamayla birlikte doldurulmuş oldu.
Abdullah Sarı Kimdir?
1993 yılında Konya’nın Beyşehir ilçesinde doğan Abdullah Sarı, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 2016 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi (İngilizce) bölümünden mezun oldu.
Kamu görevine 2017 yılında Konya Vergi Dairesi Başkanlığı’nda Gelir Uzman Yardımcısı olarak başlayan Sarı, 2019 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2020 yılında Karaman Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı. Adaylık sürecinde çeşitli il ve ilçelerde stajlarını tamamlayan Sarı; Samsun Vezirköprü ve Muğla Dalaman ilçelerinde refiklik, Yalova ve Tokat’ta ise mülkiye müfettişi refakatinde teftiş stajları gerçekleştirdi. Ardından Adana Tufanbeyli’de Kaymakam Vekili olarak bir yıl görev yaptı.
Yurt dışı stajı kapsamında İngiltere’de University of Leicester’da altı buçuk ay süreyle İngilizce dil eğitimi alan Sarı, Birleşik Krallık idari sistemi üzerine incelemelerde bulundu.
6 Şubat 2023 depremleri sonrası Kahramanmaraş’ta Karacasu Konteyner Kent Koordinatör Kaymakamı olarak görev yapan Sarı, daha sonra Sivas’ın Gürün ilçesinde Kaymakam olarak görev yaptı.
27.05.2025 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Bingöl’ün Adaklı ilçesine atanan Abdullah Sarı, son düzenleme ile 16 Haziran 2026 itibarıyla Van Çatak Kaymakamı olarak görevlendirildi.





