Kılıçdaroğlu, genel merkezde göreve başladı
Kılıçdaroğlu, genel merkezde göreve başladı
İçeriği Görüntüle

DEVA Partisi Genel Sekreteri Yusuf Türkmen, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkmen, olayın üzerinden geçen zamana rağmen ölüm nedenine ilişkin soru işaretlerinin devam ettiğini belirterek sürecin şeffaf bir şekilde aydınlatılması gerektiğini ifade ederek Adalet eksikliğinin olduğunu söyledi.

DEVA Partisi Genel Sekreteri Yusuf Türkmen ve Van İl Başkanı Ahmet Sönmez, kentte düzenledikleri basın toplantısında hem Van’ın yerel sorunlarını hem de Türkiye gündemini değerlendirdi. Toplantıda; Van'ın kronikleşen sorunlarından anayasa tartışmalarına, "1 Ekim süreci"nden faili meçhul ve şüpheli ölüm dosyalarına kadar birçok önemli konuda çarpıcı açıklamalar yapıldı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van’a gelen DEVA Partisi Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Türkmen, kentin yüksek bir potansiyele sahip olduğunu ancak hak ettiği yerde bulunmadığını belirtti. Sorunları yerinde incelemek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla bölgede olduklarını ifade eden Türkmen, şunları söyledi:

"Van, Türkiye’nin en güzel ve potansiyeli yüksek şehirlerinden biri. Burada yapacağımız çalışmalarla sorunları daha yakından görecek, çözüm önerilerimizi paylaşacağız. Gerekirse bu sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyacağız. Amacımız Van’a katkı sunmak ve çözümün bir parçası olmak."

"İKTİDARIN SOMUT BİR ANAYASA ÇALIŞMASI YOK"

Ülke genelindeki yönetim sorunlarına da değinen Türkmen, merkezi yönetim kaynaklı problemlerin çözümsüz kaldığını vurguladı. DEVA Partisi olarak 2023 seçimleri öncesinde 84 maddelik anayasa değişikliği önerisini hazırlayıp kamuoyuna sunduklarını hatırlatan Genel Sekreter, "Biz hazırlıklarımızı tamamladık. İktidar uzun yıllardır anayasanın değişmesi gerektiğini söylüyor ancak bugüne kadar somut bir çalışma ortaya koymuş değil" diyerek hükümeti eleştirdi.

"%5 İHTİMAL BİLE OLSA '1 EKİM SÜRECİ'Nİ DESTEKLEYECEĞİZ"

Kamuoyunda "1 Ekim süreci" olarak adlandırılan gelişmelere de değinen Türkmen, toplumsal barış vurgusu yaptı. Sürecin ülkeye büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Türkmen, "Başarılı olma ihtimali yüzde 5 dahi olsa bu süreci desteklemeye devam edeceğiz. Buradaki temel amaç insanların huzur içinde, barış içerisinde ve eşit yurttaşlar olarak yaşayabilmesidir" ifadelerini kullandı.

AHMET SÖNMEZ: "VAN’IN SORUNLARINI HER HAFTA GÜNDEME GETİRECEĞİZ"

Toplantıda söz alan DEVA Partisi Van İl Başkanı Ahmet Sönmez ise kentin yıllardır çözüm bekleyen kronik sorunlarına dikkat çekti. Sönmez, yerel yönetim ve merkezi hükümetin Van'ı ihmal ettiğini belirterek şu öncelikli maddeleri sıraladı: Çevre Yolu Projesi (Yıllardır tamamlanmayan yılan hikayesi) İşsizlik ve Yoksulluk, Artan Asayiş Olayları Sönmez, "Van’ın sorunlarını biliyoruz. Kentimizin sorunlarını her hafta gündeme getirecek ve takipçisi olacağız" diyerek yerelde aktif bir muhalefet yürüteceklerinin mesajını verdi.

TÜRKMEN'DEN ROJİN KABAİŞ VE GÜLİSTAN DOKU AÇIKLAMASI: "TEMELDE ADALET EKSİKLİĞİ VAR"

Yusuf Türkmen, son dönemin en çok konuşulan dosyalarından olan Rojin Kabaiş ve Gülistan Doku olaylarına ilişkin de sert açıklamalarda bulundu. Yaşananların ülkedeki hukuk eksikliğiyle doğrudan bağlantılı olduğunu belirten Türkmen, adaletin tam işletilmediği yerde toplumsal güvenin zedelendiğini söyledi. Gülistan Doku dosyasında hâlâ birçok sorunun cevap beklediğini hatırlatan Türkmen, benzer olayların üzerinin örtülmemesi gerektiğinin altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı: "Hukuka dönmediğimiz sürece ne can güvenliği olur ne mal güvenliği olur. İnsanların devlete ve adalet sistemine güvenmesi gerekir. Ekonomik güvenliğin de, yatırım ortamının da, toplumsal huzurun da temelinde adalet vardır."

Muhabir: JİYAN VURAL