Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray ile Samsunspor arasında oynanan ve 3-2 sona eren maçtaki tartışmalı pozisyon hakkında sert açıklamalarda bulundu. Dünya Kupası kura çekimi için Amerika’da bulunan Hacıosmanoğlu, HT Spor’a konuşarak hakem yönetimine yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı.

Hacıosmanoğlu, “Güzel bir kura çektik. Böyle bir günde, biz orada yokken bunlar oluyor. Bunlar köpeksiz köy bulmuşlar, çomaksız dolaşıyorlar. Döner dönmez herkesle hesaplaşacağım, gerekeni yapacağım” sözleriyle eleştirilerini dile getirdi.

Samsunspor’dan TFF Başkanı’na Çağrı

Hacıosmanoğlu’nun açıklamalarının ardından Samsunspor Kulübü, resmî X hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Dün akşam oynanan ve tüm futbol kamuoyu tarafından şaşkınlıkla izlenen karşılaşmada; bütün otoritelerin hemfikir olduğu şekilde, verilmeyen penaltımız nedeniyle açıkça gasp edilen 1 puanımızın hesabının, geçmişte yaptığı açıklamalara istinaden, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu tarafından adil ve adaletli futbol adına gecikmeksizin sorulmasını ve gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.”

Sert açıklamalar sonrası gözler, TFF’nin ve MHK’nin konuya ilişkin atacağı adımlara çevrildi.

Kaynak: Halit Aydin/ Haber Merkezi