Van Haber

İŞKUR’dan gençlere müjde: Günlük ödeme 1.375 TL’ye çıktı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı kapsamında gençlere yapılan ödemelerin güncellendiğini açıkladı.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı kapsamında gençlere yapılan ödemelerin güncellendiğini açıkladı. Yeni düzenlemeyle birlikte programa katılan gençler günlük 1.375 TL harçlık alacak. Ayda ortalama 14 gün katılım sağlayan gençlerin toplam desteği ise 19 bin 250 TL’ye yükseldi.

Bakan Işıkhan, artan yaşam maliyetleri dikkate alınarak yapılan bu güncellemenin, genç işsizliğiyle mücadele ve gençlerin iş gücü piyasasına daha hızlı adapte olmaları açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

YENİ ÖDEME TABLOSU AÇIKLANDI

Yapılan düzenlemeyle İŞKUR Gençlik Programı’nda ödemeler şu şekilde belirlendi:

Günlük ödeme: 1.375 TL

Aylık toplam destek: 14 gün katılımda 19.250 TL

Sigorta desteği: Katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri devlet tarafından karşılanıyor.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Programdan yararlanmak isteyen gençlerin şu şartları taşıması gerekiyor:

18–29 yaş aralığında olmak

İŞKUR’A KAYITLI İŞSİZ OLMAK

Öğrenci ya da mezun olmak

İşverenin birinci veya ikinci derece akrabası olmamak

Son 1 ay içinde çalışmamış olmak

Bakan Işıkhan: “Gençleri üretim süreçlerine dahil ediyoruz”

Programın amacına ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

“Gençlerimizin üretim süreçlerine dahil olması, Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyor. Eğitim hayatı ile çalışma hayatı arasındaki köprüyü İŞKUR aracılığıyla güçlendiriyoruz. Bu destekler, gençlerimizin iş gücü piyasasına daha donanımlı şekilde geçişini sağlayacak.”

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR Gençlik Programı’na başvurular şu kanallar üzerinden yapılabiliyor:

İŞKUR e-Şube: iskur.gov.tr

e-Devlet: İŞKUR hizmetleri bölümü

İŞKUR İl ve İlçe Müdürlükleri: Şahsen başvuru ve danışman desteği

Yetkililer, programa yoğun ilgi beklendiğini belirterek, başvuruların düzenli olarak takip edilmesi çağrısında bulundu.