Hakkari'de sabah saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, yüksek kesimlerde ulaşımı felç etti. 2600 rakımlı bölgede mahsur kalan iki yolcu minibüsündeki çok sayıda vatandaş, belediye karla mücadele ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kurtarıldı.
Şivekür Tepesi Güzergahı Kapandı
Kar yağışının şiddetini artırdığı Şivekür Tepesi, Mergabütan Kayak Merkezi ve Durankaya beldesi güzergâhında seyreden iki yolcu minibüsü, yoğun kar ve tipi nedeniyle yolda ilerleyemeyerek mahsur kaldı.
Mahsur kalan yolcuların durumu bildirmesi üzerine Karla Mücadele ekipleri, jandarma nezaretinde derhal bölgeye sevk edildi.
Ekipler Hızla Yolu Açtı
Bölgeye ulaşan ekipler, iş makineleriyle yolu kardan temizleme çalışmalarına başladı. Yoğun çabanın ardından ekipler, mahsur kalan iki minibüsü güvenli bir şekilde bulundukları yerden kurtardı. Yapılan çalışmalar neticesinde, Durankaya yolu ve kayak merkezi bağlantısı tekrar ulaşıma açıldı.
Kurtarılan yolcular, ilk kar yağışına rağmen hızlı ve etkin bir performans sergileyen karla mücadele ekibine teşekkürlerini ileterek, erken müdahalenin olası büyük bir mağduriyeti önlediğini ifade ettiler.






