Van İl Jandarma Komutanlığı, zehir tacirlerinin akılalmaz yöntemlerine karşı yürüttüğü amansız takiplere bir yenisini daha ekledi. Narkotik ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen titiz saha çalışmaları neticesinde, uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yapan bir şebeke çökertildi.
RÖNTGEN OYUNU BOZDU: UYUŞTURUCUYU KAPSÜL HALİNDE YUTMUŞLAR
Edinilen bilgiye göre jandarma istihbarat ekipleri, İran uyruklu bazı şahısların uyuşturucu maddeleri kurye olarak kullanıp midelerinde Türkiye’ye sokacağı bilgisine ulaştı. Şüphelileri yakın takibe alan jandarma timleri, düzenledikleri operasyonla 8 kişiyi kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan tıbbi kontrollerinde ve çekilen röntgenlerinde, uyuşturucu maddeleri paketler halinde yutarak midelerinde taşıdıkları tespit edildi.

MİDELERİNDEN 407 PAKET TOZ ESRAR ÇIKTI
Hastanede yapılan tıbbi müdahaleler ve jandarmanın hassas çalışmaları sonucunda şüphelilerin vücutlarından; 407 paket halinde kapsüllenmiş, Toplamda 3 kilo 374 gram Toz Esrar maddesi çıkarılarak muhafaza altına alındı.
8 ZEHİR TACİRİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Yöntemleriyle pes dedirten İran uyruklu 8 şüpheli şahıs, "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" suçundan jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Yakalanan kuryeler hakkında gerekli adli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından operasyona ilişkin yapılan açıklamada, uyuşturucu ile mücadelenin aralıksız süreceği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Güvenlik güçlerimiz tarafından; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti ile kullanımın önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."




