Van’ın Muradiye ilçesinde bulunan Karaoğlan Mahallesi ile Şehit Mehmet Bey Mahallesi sakinlerinin ortak kullandığı yol, kış aylarının ardından büyük bir sorun haline geliyor. Özellikle karların erimeye başladığı dönemlerde yoldan akan sular nedeniyle zeminde derin yarıklar oluşuyor. Mahalle sakinleri, yolun her yıl aynı şekilde zarar gördüğünü ve yetkililerin yıllardır hiçbir çözüm üretmediklerini ifade etti .

Kar Suları Yolu İkiye Ayırdı
Son günlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte eriyen kar suları, yolun ortasında derin kanallar oluşturdu. Oluşan su akıntıları nedeniyle yol adeta ikiye bölünürken, bazı araçlar ilerlemekte zorlandı. Bölgedeki sürücüler araçlarının çamura saplandığını ve zaman zaman yolda mahsur kaldıklarını belirtiyor.

Mahalle sakinleri, yolun durumunun yıllardır değişmediğini ve yapılan başvurulara rağmen kalıcı bir çözüm üretilmediğini dile getiriyor. Vatandaşlar, muhtarlar ve belediyeye defalarca bildirim yapılmasına rağmen sorunun devam ettiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Hatay’daki Dev Yatırım Van’da Tartışma Başlattı: Bize Ne Zaman Sıra Gelecek?
Hatay’daki Dev Yatırım Van’da Tartışma Başlattı: Bize Ne Zaman Sıra Gelecek?
İçeriği Görüntüle

Kalıcı Çözüm Bekleniyor
Bölge halkı, özellikle kış ayları sonrası tekrar eden bu sorunun önüne geçilmesi için yolun altyapısının sağlam bir şekilde yapılması gerektiğini vurguluyor. Mahalle sakinleri, ulaşımın güvenli hale getirilmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyor.

Muhabir: YEŞİM AŞAN