Van Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Atatürk Kültür Parkı'nda kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Piknik yapan vatandaşların geride bıraktığı yaklaşık 3 ton atık ekipler tarafından toplanırken, belediye yetkilileri çevre temizliği ve yangın riskine karşı önemli uyarılarda bulundu.

Van'ın en çok tercih edilen dinlenme ve mesire alanlarından biri olan Atatürk Kültür Parkı, hafta sonu binlerce vatandaşı ağırladı. Yoğun kullanımın ardından harekete geçen Van Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, park genelinde geniş çaplı temizlik çalışması yaptı.

Yeşil Alanlar ve Piknik Bölgeleri Temizlendi

Ekipler tarafından yeşil alanlar, yürüyüş yolları, piknik alanları ve ortak kullanım noktalarında bırakılan çöpler tek tek toplanarak park yeniden temiz ve düzenli hale getirildi. Yapılan çalışma kapsamında alandan yaklaşık 3 ton çöp çıkarıldığı bildirildi. Belediye yetkilileri, Atatürk Kültür Parkı'nın temizliğinin korunması amacıyla periyodik temizlik çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Piknik Bitti, Geriye 3 Ton Çöp Kaldı! Van'da Çevreyi Üzen Manzara (2)

Yangın Riskine Karşı Vatandaşlara Uyarı

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yangın riskinin de yükseldiğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşlardan mangal ve semaverleri yalnızca belirlenen alanlarda kullanmalarını istedi.

Van'da Siber Güvenlik Zirvesi Düzenlendi
Van'da Siber Güvenlik Zirvesi Düzenlendi
İçeriği Görüntüle

Ayrıca çim ve yeşil alanlarda ateş yakılmaması gerektiği vurgulanırken, parkı kullanan vatandaşların çöplerini çöp kutularına bırakmaları ve çevrenin temiz tutulmasına özen göstermeleri çağrısında bulunuldu.

Van Büyükşehir Belediyesi, hem çevrenin korunması hem de vatandaşların daha temiz ve güvenli bir ortamda vakit geçirebilmesi için park ve yeşil alanlardaki bakım ile temizlik çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ