Van, 2025 yılı boyunca ardı ardına yaşanan cinayetler, silahlı saldırılar ve kavga olaylarıyla gündemden düşmüyor. Kentte yaşanan şiddet olayları, toplumda büyük bir endişe ve güvensizlik atmosferi oluşturdu. Özellikle bireysel silahlanmadaki artış ve aile içi anlaşmazlıkların ölümle sonuçlanması, Van’da alarm zillerinin çaldığını gösteriyor.

Kavga24Yılın ilk aylarında Çaldıran’da eşi tarafından öldürülen Fatma Çakırbeyli olayıyla başlayan süreç, yıl boyunca devam etti.

12 Mayıs’ta İpekyolu’nda iki grup arasında çıkan silahlı kavgada İbrahim Bayram yaşamını yitirdi.

14 Temmuz’da aynı ilçede seyir halindeki araç uzun namlulu silahlarla tarandı; Arda Edeoğlu hayatını kaybederken üç kızı ağır yaralandı.

6 Ağustos’ta Edremit’te bir araca düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir kişi öldü.

Erciş Slihalı Kavga

6 Eylül’de Erciş’te iki kardeş iş yerlerinin önünde vurularak hayatını kaybetti.

24 Eylül’de Gürpınar’da bir eve düzenlenen saldırıda 70 yaşındaki anne ile iki oğlu yaşamını yitirdi.

Kavga-31

Kentte cinayetlerin yanı sıra kavga olayları da hız kesmeden sürdü. 14 Eylül’de Çaldıran’da iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı.

11 Eylül’de İpekyolu’nda iki otelin çalışanları arasında çıkan kavga sonucu 20 kişi gözaltına alındı.

Van'da Kadın Cinayeti Gelinlikle Geldi, Kefenle Uğurlandı (1)Erciş’te Salihli Mahallesi’nde çıkan silahlı çatışmada bir kişi öldü, iki kişi yaralandı. Muradiye’de ise aileler arasında çıkan kavgada bir kişi yaşamını yitirirken iki kişi yaralandı.

Kavgaa-3

Art arda gelen bu olaylar, Van’da bireysel silahlanma, toplumsal şiddet ve güvenlik sorunlarını yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlar, kentte özellikle gençler arasında artan öfke kontrolsüzlüğü ve kolay silah erişiminin tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtiyor. Vatandaşlar ise emniyet birimlerinden daha etkin önlemler alınmasını ve şiddetin önlenmesi için caydırıcı adımlar atılmasını bekliyor.

Muhabir: Yeşim Aşan