Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İpekyolu ilçesinde düzenlediği operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi. Bir otomobilde yapılan aramada piyasa değeri yüksek olan 19 kilo 660 gram skunk maddesi bulunurken, olayla ilgili gözaltına alınan bir şüpheli tutuklandı.
Uyuşturucu madde ticareti ve sevkiyatına karşı mücadelesini aralıksız sürdüren Van Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor.
Son operasyon, kentin merkezi ilçesi İpekyolu’nda gerçekleştirildi. Ekiplerin istihbarat çalışmaları sonucunda şüpheli görülen bir otomobilde detaylı arama yapıldı. Yapılan titiz arama neticesinde, gizlenmiş vaziyette 19 kilo 660 gram skunk maddesi ele geçirildi. Skunk, esrara göre daha yüksek THC oranına sahip, oldukça tehlikeli bir uyuşturucu türü olarak biliniyor.
Bir Şüpheli Tutuklandı
Operasyonla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüpheli, cezaevine gönderildi.
Van Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirterek, uyuşturucu ve uyuşturucudan elde edilen gelirlere el konulması konusunda mücadelenin aralıksız sürdüğünü vurguladı.




