Van’da bir vatandaş, Halk Ekmek büfelerinde satılan kepek ekmeğin fiyatının özel fırınlardaki fiyatların üzerine çıkmasına tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden tepkisini dile getiren vatandaş, Halk Ekmek’in dar gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı ürün sunması gerekirken, piyasadaki birçok fırından daha yüksek fiyatla satış yapmasının kabul edilemez olduğunu savundu.
Vatandaş, kentte birçok fırında kepek ekmeğin 12 ila 14 TL arasında satıldığını belirterek, Halk Ekmek büfelerinde aynı ürünün 15 TL’den satışa sunulduğunu ifade etti. Ekonomik şartların her geçen gün zorlaştığını dile getiren vatandaş, özellikle emekli ve asgari ücretli kesimin temel gıda ürünlerine erişimde sıkıntı yaşadığını söyledi.
Tepkisinde yetkililere de seslenen vatandaş, “Az önce Halk Ekmek’ten ekmek almak istedim. Kepek ekmek birçok fırında 12-14 TL arasında satılırken, Halk Ekmek’te 15 TL. Merak ediyorum, yöneticiler en son ne zaman ceplerinden para çıkarıp ekmek aldı? Yoksa biz bilmeden emekli ve asgari ücretlinin maaşına yüzde 100 zam mı yapıldı?” ifadelerini kullandı.
Halk Ekmek uygulamasının amacının vatandaşın uygun fiyatlı ekmeğe ulaşmasını sağlamak olduğunu vurgulayan vatandaş, fiyat politikasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Halkın yiyeceği ekmeği bile fırıncı mantığıyla yönetiyorlar. Siz hiçbir zaman halktan yana olmadınız ki” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Son dönemde artan yaşam maliyetleri ve temel gıda fiyatları nedeniyle vatandaşların ekonomik yükünün arttığına dikkat çekilirken, Halk Ekmek fiyatlarıyla ilgili tartışmaların da sürmesi bekleniyor.



