Van’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ilçede toplam 76 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, ekipler yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Van’da bir hafta aradan sonra yeniden etkisini gösteren kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde yaşamı olumsuz etkiledi.

Akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışla birlikte Bahçesaray’da 6, Başkale’de 11, Çatak’ta 8, Erciş’te 3, Gevaş’ta 5, Gürpınar’da 20, Özalp’ta 18 ve Saray ilçesinde 5 olmak üzere toplam 76 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri, kapanan yolların yeniden açılması için yoğun çalışma yürütüyor. Ocak ayından bu yana kar yağışının aralıksız sürdüğü Bahçesaray ilçesinde ise vatandaşların karla mücadelesi devam ediyor. İlçeye bağlı Çatbayır Mahallesi sakinleri, evlerinin damlarında biriken ve yer yer 1 metreyi bulan kar kütlelerini küreklerle temizlerken, kar yığınlarını güçlükle kaldırdıklarını ifade etti. Büyükler karla mücadele ederken, çocukların ise karın keyfini çıkardığı gözlendi.





