Van’ın Çatak ilçesinde gece saatlerinde toplu konutların bulunduğu bölgeye iki ayrı çığ düşerken, park halindeki bir araç kar kütlesi altında kalarak zarar gördü.
Van’ın Çatak ilçesine bağlı Adnan Menderes Mahallesi’nde gece saatlerinde iki ayrı çığ meydana geldi. Saat 23.00 sıralarında toplu konutların bulunduğu bölgeye düşen çığlar, çevrede büyük paniğe neden oldu. Çığların etkisiyle konutlar çevresinde park halinde bulunan bir araç kar kütlesi altında kalarak kısmen hasar gördü. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Murat Tomay, yaşananları şu sözlerle anlattı: “Dün gece saat 23.00 sularında büyük bir ses ve gürültüyle dışarı çıktık. Evlerin üzerine doğru iki adet büyük çığ düştü. Geç saatte olması olası bir can kaybını önledi. Çığ altında kalan aracı kendi imkânlarımızla çıkardık. Daha önce de aynı bölgede yol güzergâhı dâhil 5-6 kez çığ düşmüştü. Yaz aylarında ise kaya kopmaları ve toprak kaymaları yaşanıyor. Kaymakamlığımız ve belediyemiz elinden geleni yapıyor ancak kalıcı bir çözüm istiyoruz. Tüm mahalle sakinlerimize geçmiş olsun.”
Yetkililer bölgede inceleme ve kontrol çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar yeni çığ riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.




