Şiddetli yağışların etkisiyle Yüksekova-Van karayolunun sıkça heyelan riski taşıyan Çöplük mevkiinde toprak kayması meydana geldi. Heyelanda yola inen çamur ve toprak kütleleri nedeniyle karayolu trafiğe kapanırken, çok sayıda araç mahsur kaldı.

Karayolları Ekipleri Hızla Müdahale Etti

Olayın hemen ardından Karayolları 117. Şube Şefliği ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, iş makineleri yardımıyla yola inen çamur ve toprak birikintilerini temizlemek için yoğun bir çalışma başlattı.

A W580439 01"Sorun Kronikleşti, Kalıcı Çözüm Şart"

Bölgede incelemelerde bulunan Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selami Durna, yaşanan durumun kronikleştiğine dikkat çekti. Durna, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Yüksekova-Van karayolundaki Çöplük mevkiinde yağışların artmasıyla birlikte sık sık heyelanlar ve zemin hareketleri yaşanmaktadır. Bu durum, sadece trafik akışını aksatmakla kalmıyor, güzergâhı kullanan sürücülerin can ve mal güvenliğini de ciddi şekilde tehlikeye atmaktadır. İlgili kurumların bu heyelan riskini azaltmak için derhal kalıcı önlemler alması gerekmektedir."

A W580439 07Başkan Durna, yetkililere seslenerek her sene tekrarlanan bu soruna bir an önce kesin ve kalıcı çözüm bulunmasını talep etti ve sürücüleri bu kritik güzergâhta son derece dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı