“Eczacılıkta Geleceğe Adım: Doğu Anadolu’dan Sektör Profesyonellerine Yolculuk” adıyla yürütülen proje kapsamında, bölgedeki öğrencilerin coğrafi dezavantajlar nedeniyle sektör etkinliklerine katılımda yaşadığı zorlukların aşılması hedeflendi. Baytar, projenin özellikle Doğu Anadolu’daki eczacılık fakültelerinde öğrenim gören gençlerin ücretsiz katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
Proje kapsamında alanında uzman birçok akademisyen ve sektör temsilcisi öğrencilere eğitim verdi. Katılımcılar arasında Somer Helvacı (Spor eczacılığı), Erdinç Ülker (Majistral pratikleri ve sanatı), Yeliz Şahin (Klinik eczacılık ve farmasötik bakım), Beril Koparal (Gıda takviyelerinde eczacılığın rolü), Sema Uysal Zeybek (Dermokozmetik eğitimi) ve Esin Akarsu Orunç (Eczacılıkta kariyer deneyimleri) yer aldı.

Ayrıca sektör temsilcileri ve kurumlar da projeye katkı sundu. Berko İlaç adına Recep Avcı “Endüstri ve eczacılık” başlıklı bir sunum gerçekleştirirken, İbrahim Ankara eczacılık ve ilaç hukuku konusunda bilgi verdi. Eğitimlerin yanı sıra öğrencilere yönelik çeşitli atölye çalışmaları da düzenlendi. LinkedIn kullanımı ve CV hazırlama eğitimi, ilk yardım eğitimi, tonik atölyesi ve majistral pratikler gibi uygulamalı etkinliklerin yanı sıra, katılımcılar Selçuk Ecza Deposu Van’na teknik gezi gerçekleştirdi.

Genç Eczacılar Topluluğu, hem teorik hem de pratik eğitimlerle öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sunan bu organizasyonun başarıyla tamamlanmasının gururunu yaşadıklarını ifade etti. Topluluk, projeye katkı sunan tüm akademisyenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Projenin, Doğu Anadolu’daki eczacılık öğrencileri için önemli bir fırsat oluşturduğu ve benzer çalışmaların devam etmesinin beklendiği kaydedildi.




