Program, Van Uygulama Oteli’nde güzel sanatlar lisesi öğrencilerinin konseriyle başladı.
Vali Balcı, açılışta yaptığı konuşmada projenin Valilik koordinasyonunda, Van Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yürütüldüğünü belirtti.
1 MİLYONU AŞKIN ÖĞRENCİYE SAĞLIK TARAMASI
Vali Balcı, proje kapsamında bugüne kadar 1 milyondan fazla sağlık taraması yapıldığını belirterek şu bilgileri paylaştı: 190 bin 785 öğrenciye işitme taraması, 203 bin 743 öğrenciye göz taraması, 209 bin 241 öğrenciye ağız ve diş sağlığı taraması, 201 bin 911 öğrenciye ortopedik tarama, 189 bin 37 öğrenciye obezite taraması, 133 bin 893 öğrenciye diğer taramalar, Toplamda 1 milyon 128 bin 610 sağlık taraması yapıldığını kaydeden Balcı, 309 bin 2 çocuğun tedaviye yönlendirildiğini ve gerekli sağlık hizmetlerinin sağlandığını ifade etti. Vali Balcı: “Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projemiz kararlılıkla devam edecek. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli.”

“VAN’DAKİ BİR NUMARALI İŞİMİZ EĞİTİM”
Vali Balcı, konuşmasında eğitim, sağlık ve spor alanlarında yapılan yatırımlara da değindi. “Devletin imkânlarını çocuklarımız ve geleceğimiz için kullanıyoruz.” diyen Balcı, Van genelinde gerçekleştirilen eğitim yatırımlarını şöyle sıraladı: 246 yeni okulun yapımı tamamlandı, bunların 140’ı anaokulu. 4,5 milyon kitap Van’a kazandırıldı. Tüm ilçelere bebek ve çocuk kütüphaneleri yapıldı. 300 okul kütüphanesi yeniden düzenlendi ve kitaplarla donatıldı. 1 milyon TÜBİTAK yayını öğrencilere ulaştırıldı. 26 butik spor salonu tamamlandı, her ilçede yüzme havuzu yapıldı. 200 okul bahçesine halı saha, pek çok okula voleybol ve basketbol sahası kazandırıldı. Bilim merkezi ve yeni bebek-çocuk kültür merkezi yapımı sürüyor.
10 BİN KİŞİYE YENİ İSTİHDAM, 40 MİLYARLIK SAĞLIK YATIRIMI
Vali Balcı, kentte sağlık yatırımlarının da hızla sürdüğünü belirtti: Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanında 800 yataklı yeni hastanenin temeli atıldı. Edremit’te 50 ünitelik diş hastanesi yapılıyor. Bahçesaray ve Gevaş hastaneleri hizmete açıldı. Başkale, Muradiye, Erciş ve Bostaniçi’nde yeni hastane inşaatları başlıyor. Üniversiteye bağlı 500 yataklı hastane yatırım programına alındı. Kurubaş mevkiinde 500 yataklı yeni bir hastane planlanıyor. Özalp’ta 20 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapımı sürüyor. Vali Balcı: “Bu yatırımlar tamamlandığında toplam 2500 yataklı yeni sağlık kapasitesi ve 10 bin kişilik istihdam oluşacak. Yaklaşık 40 milyar liralık yatırım, Van’ın geleceğine, kadınlara ve çocuklara verilen değeri göstermektedir.”
“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Konuşmasını, “Bu proje çocuklarımıza kıymet vermektir.” sözleriyle tamamlayan Vali Balcı, eğitim ve sağlık alanında yapılan her yatırımın Van’ın geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurguladı.




