Van’ın Erciş ilçesine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Koçköprü Barajı’nda su seviyesi yüzde 100'e ulaştı. Nisan ve Mayıs aylarında etkili olan yoğun yağışlar, kışın yaşanan kuraklığı telafi ederek barajı tam kapasite doldurdu.
Zilan Çayı üzerinde yer alan ve 1992 yılından bu yana hizmet veren Koçköprü Barajı, enerji üretimi, sulama ve taşkın koruma alanlarında önemli rol üstleniyor. Temelden 73 metre yüksekliğe sahip barajın toplam su depolama kapasitesi ise 65 milyon metreküp.
Geçtiğimiz sonbaharda su seviyesinin tabana kadar indiği ve su toplama alanında adacıkların oluştuğu baraj, ilkbahar yağışlarıyla birlikte eski görünümüne kavuştu.
Baraja en yakın yerleşim yeri olan Çakırbey Mahallesi’nin muhtarı Mehmet Demir, “Bu sene kar az yağdı. Hamdolsun Nisan ve Mayıs aylarında güzel yağmur yağdı. Dereler doldu, bizim baraj da doldu. Erciş çiftçileri için ve bizim için inşallah hayırlı ve bereketli bir sezon olur,” dedi.
Gezi amaçlı baraja gelen Harun Altunkaynak ise, “Daha önce geldiğimizde su seviyesi çok düşüktü. Şimdi baraj yeniden eski ihtişamına kavuştu, bu da bizi çok sevindirdi,” ifadelerini kullandı.




