Başkan Takva, “Oda ve Borsaların Kalkınmadaki Stratejik Rolü” başlıklı sunumunda, dünyada ve Türkiye’de Oda-Borsa tarihine ışık tutarak, bu kurumların şehirlerin gelişimindeki önemini vurguladı. Türkiye genelinde faaliyet gösteren 367 Oda ve Borsanın ekonomik kalkınmada üstlendiği misyonu detaylandıran Takva, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) hem ulusal hem de uluslararası alanda stratejik bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasında Van TSO ile Silifke TSO’nun yürüttüğü projelere de değinen Takva, iki kurumun işbirliklerinin ve ortak çalışmalarının bölgesel sosyo-ekonomik kalkınmaya önemli katkılar sunduğunu belirtti. Özellikle girişimcilik, liderlik ve kurumsal gelişim alanlarında düzenlenen etkinliklerin, iş dünyasının güçlenmesine ve yerel ekonomilerin sürdürülebilir büyümesine katkı sağladığını ifade etti.
Takva ayrıca, Van TSO’nun bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaların ve ürettiği projelerin, yalnızca Van için değil, tüm bölge için örnek teşkil ettiğini dile getirdi. Van’ın sahip olduğu potansiyelin doğru stratejilerle değerlendirildiğinde, hem yerel hem de ulusal kalkınmaya ciddi katkılar sağlayacağını vurgulayan Takva, “Oda ve borsalar, sadece iş dünyasının temsilcisi değil; aynı zamanda kentlerin geleceğini şekillendiren en önemli aktörlerdir” dedi.




