​AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, kentteki basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi. Van’ın stratejik önemine ve devam eden dev yatırımlara dikkat çeken Kayatürk, "Van için yatırım ve fırsat dönemini başlatıyoruz" dedi.

​AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, geleneksel hale getirmeyi hedefledikleri iftar buluşmasında yerel ve ulusal basın temsilcilerini ağırladı. Konuşmasına Ramazan ayını tebrik ederek başlayan Kayatürk, Van’ın sadece bir sınır şehri değil, altı ülkeye komşu stratejik bir merkez olduğunu vurguladı.

​"Van, Altı Ülkenin Kalbinde Yer Alıyor"

​Uluslararası temaslarında Van’ın potansiyelini her platformda anlattığını belirten Kayatürk, kentin yatırımcılar için büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti. Van’ın sadece İran’a değil; Suriye, Irak, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan’a yakınlığıyla kritik bir noktada olduğunu hatırlatan Kayatürk, "Gittiğimiz her yerde 1700 rakımda bir denizimiz olduğunu, hem yaz hem kış turizmi için eşsiz bir coğrafyaya sahip olduğumuzu anlatıyoruz," dedi.

​150 Milyar TL’lik Yatırım Seferberliği

​Kentte devam eden projelerin mali değerine değinen Kayatürk, Cumhuriyet tarihinin en yoğun yatırım döneminin yaşandığını vurguladı:

​"Şu anda Van’da sağlıktan eğitime, spordan ulaşıma kadar 120 ile 150 milyar TL arasında değişen devasa bir yatırım süreci işliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın Van’a olan ilgisi çok büyük. Ankara’da hangi bakanlığın kapısını çalsak elimiz boş dönmüyoruz."

​İlçelere Kültür ve Spor Müjdeleri

​Yatırımların sadece şehir merkeziyle sınırlı kalmayacağını belirten Kayatürk, 2027 hedeflerini paylaştı. Başkale’den Çaldıran’a kadar tüm ilçelere kültür ve spor merkezleri kurulacağını müjdeleyen Milletvekili, "Ankara’da ne varsa Van’da, Van’da ne varsa Başkale’de de o olacak anlayışıyla hareket ediyoruz," ifadelerini kullandı.

​Tarım, Hayvancılık ve Termal Projeler

​Ekonomik kalkınma projeleri hakkında detaylar veren Kayatürk, öne çıkan başlıkları şöyle sıraladı: Termal Tarım: Çaldıran’da hayata geçecek dev termal tarım projesiyle 2027-2028 yıllarında günlük 90 tır domates ihracatı hedefleniyor. Hayvancılık: Küçükbaş hayvancılıkta lider olan Van’da hedef 3,5 milyon hayvan sayısını aşmak. Ayrıca Ziraat Lisesi bölgesinde uluslararası standartlarda modern bir büyükbaş tesisi kurulacak.

​Balıkçılık: Müküs Çayı üzerinde kurulacak modern tesisle balık yumurtası ihracatı yapılacak.

​"Vitrinimize Çamur Atmak Yerine Kendimizi Anlatalım"

​Seçim sürecine ve kentteki siyasi iklime de değinen Kayatürk, "uzlaşı kültürü" vurgusu yaptı. Siyasette ve STK seçimlerinde karalama dilinin terk edilmesi gerektiğini belirten Kayatürk, şu çağrıda bulundu: "Bir yere talip olduğumuzda rakibimizi karalamak yerine kendi vizyonumuzu anlatalım. Üstad Bediüzzaman’ın dediği gibi; esnaf kendi vitrinini parlatmalı, başkasının vitrinine toz atmamalıdır. Van’da dostluk ve kardeşlik kültürünü en güçlü şekilde tesis etmeliyiz."

​Turizm ve Sınır Ticareti

​Van’ın bir huzur kenti olarak anılması için turizm yatırımlarının sürdüğünü belirten Kayatürk, Edremit’te bitme aşamasına gelen beş yıldızlı otel zinciri ve yeni açılacak sınır kapılarıyla kentin çehresinin değişeceğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Muhabir: MUHAMMET TEKİN