GEVAŞ / VAN - Van’ın simge mekanlarından biri olan ve her yıl binlerce yerli ile yabancı turisti ağırlayan Gevaş ilçesindeki Akdamar Adası, ilkbaharın gelişiyle en güzel günlerini yaşıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte adayı süsleyen badem ağaçlarının çiçek açması, ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı.

FOTOĞRAF TUTKUNLARININ VAZGEÇİLMEZ ADRESİ

Doğanın uyanışıyla birlikte Van Gölü’nün turkuaz mavisi, yeşilin en canlı tonları ve badem ağaçlarının pembe-beyaz çiçekleri birleşerek fotoğraf meraklıları için eşsiz kareler oluşturdu. Özellikle hafta sonları yoğunluğun yaşandığı adada ziyaretçiler, tarihi kilisenin gölgesinde hem doğanın tadını çıkarıyor hem de bu anları ölümsüzleştiriyor.

Van'da Hava Nasıl Olacak? Sıcaklık 30 Dereceyi Aşacak
Van'da Hava Nasıl Olacak? Sıcaklık 30 Dereceyi Aşacak
İçeriği Görüntüle

Van Gölü’nün Mavisinde Pembe Bahar Akdamar Adası’nda Görsel Şölen! (2)

"DAHA ÖNCE GELMEDİĞİME PİŞMAN OLDUM"

İstanbul’dan Van, Kars ve Erzurum turu kapsamında kente gelen Aysel Cenikli, Akdamar Adası’na hayran kaldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Van gerçekten çok güzel bir yer. İlk defa geldim ama daha önce gelmediğim için çok pişman oldum. Özellikle çiçek açan ağaçlara bayıldık, kilise çok hoş ve büyüleyici. Her şey çok güzel, buraları herkes görmeli." Doğaseverlerin akın ettiği adada, yoğunluk nedeniyle yetkililer de önemli hatırlatmalarda bulundu. Ziyaretçilerin badem ağaçlarına ve doğal dokuya zarar vermemeleri, çevre temizliğine özen göstermeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. Her yıl bu dönemde eşsiz bir güzelliğe bürünen Akdamar Adası, Doğu Anadolu’nun "bahar elçisi" olarak turizm sezonunu rengarenk bir atmosferle açmış oldu.

Kaynak: İHA