Van’da bir süredir kısmi uçuşlarla hizmet veren Van Ferit Melen Havalimanı, 5 Eylül 2025 tarihinden itibaren tamamen kapatılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) koordinasyonunda yürütülecek modernizasyon çalışmaları nedeniyle uçuşlar geçici olarak duracak. Kapanmaya günler kala, özellikle Eylül ayında İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illere seyahat etmek isteyen vatandaşlar bilet bulmakta zorlanıyor; bulabilenler ise yüksek fiyatlarla uçmak zorunda kalıyor.

UÇUŞLAR ALTERNATİF HAVALİMANLARINA YÖNLENDİRİLECEK

Van’a olan iç hat uçuşları, çalışmalar süresince Hakkari Yüksekova, Muş ve Ağrı havalimanları üzerinden gerçekleştirilecek. Yetkililer yolcuların mağdur olmaması için planlama ve koordinasyonun sağlandığını belirtse de, sahadaki durum vatandaşları endişelendiriyor.

VANLILAR KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

5 Eylül 2025 itibarıyla başlayacak üç aylık kapanma sürecinde, havalimanında pist yenileme, altyapı güçlendirme ve modernizasyon çalışmaları yapılacak. Üniversite ve okulların açılacak olması, öğrenciler, eğitimciler ve veliler için ciddi bir ulaşım sorunu yaratıyor. Bilet bulamayan yolcular, alternatif havalimanlarına yönelse de burada da sınırlı kapasite ve yüksek ücretler sorun oluşturuyor.

YOLCULARA UYARI

Vanlı yolcular ve bölge sakinleri, bu süre boyunca seyahatlerini planlarken alternatif havalimanlarını dikkate almak zorunda. Uçuş rezervasyonlarında havalimanı değişikliklerine dikkat etmeleri gerektiği vatandaşlara duyuruldu.

SON UÇUŞLAR 5 EYLÜL’E KADAR

Van Ferit Melen Havalimanı’ndan yapılacak son uçuşlar 5 Eylül’e kadar devam edecek. Bu tarihten sonra başlayacak modernizasyon çalışmaları kapsamında pistin gövdesi, bağlantı taksi yolları, elektrik altyapısı ve şerit saha imalatları gerçekleştirilecek. Yetkililer, çalışmalar tamamlandıktan sonra Van Havalimanı’nın daha güvenli ve modern bir yapıya kavuşacağını belirtti.

ALTERNATİF HAVALİMANLARINDA BİLET SIKINTISI

Havalimanının üç aylık kapanma döneminde yolcular Muş, Ağrı ve Hakkâri Yüksekova havalimanlarını kullanacak. Ancak bu illerde de bilet bulmakta zorluk yaşanıyor; şanslı olanlar aktarmalı ve yüksek tarifelerle uçmak zorunda kalıyor.

Muhabir: Kemal Çamlı