Van Haber

Van’da Çifte Bayram Heyecanı: 2026 Nevruz ve Ramazan Bayramı Bir Arada!

Doğu’nun kalbi Van, 2026 yılında tarihi bir ana tanıklık edecek. Baharın müjdecisi Nevruz kutlamaları, bu yıl Ramazan Bayramı’nın 3. gününe denk geliyor.

Abone Ol

Doğu’nun kalbi Van, 2026 yılında tarihi bir ana tanıklık edecek. Baharın müjdecisi Nevruz kutlamaları, bu yıl Ramazan Bayramı’nın 3. gününe denk geliyor. Van Kalesi eteklerinde hem bayramın maneviyatı hem de baharın coşkusu aynı anda yaşanacak.

VAN – Van’da her yıl on binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Nevruz kutlamaları için geri sayım başladı. 2026 yılı takvimi, nadir görülen bir buluşmaya imza atıyor. 20 Mart’ta başlayacak olan Ramazan Bayramı, finalini 22 Mart’ta görkemli bir Nevruz kutlamasıyla yapacak.

KUTLAMALARIN ADRESİ DEĞİŞMEDİ: VAN KALESİ ARKASI

Gelenek bu yıl da bozulmuyor. Vanlılar, doğanın uyanışını ve bayramın sevincini kutlamak için 22 Mart 2026 Pazar günü tarihi Van Kalesi arkasındaki Nevruz Alanı’nda (Atatürk Kültür Parkı yanı) bir araya gelecek.

TAKVİMDEKİ NADİR AZİZLİK: BAYRAMIN SON GÜNÜ NEVRUZ!

2026 dini günler takvimine göre:

20 Mart Cuma: Ramazan Bayramı 1. Gün

21 Mart Cumartesi: Ramazan Bayramı 2. Gün

22 Mart Pazar: Ramazan Bayramı 3. Gün (Aynı zamanda Nevruz Kutlaması!)

Bu çakışma, şehre gelen turist sayısında ve katılımda rekor beklentisini de beraberinde getirdi. Vanlılar bir yandan bayram ziyaretlerini tamamlarken, diğer yandan Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak baharı karşılayacak. Esnaf ve turizmciler, iki bayramın birleşmesinin Van ekonomisine büyük canlılık katacağını öngörüyor. Şehir dışından ve komşu ülkelerden binlerce ziyaretçinin "Çifte Bayram" için Van’a akın etmesi bekleniyor.