Van ve ilçelerinde şebeke yenileme ve bakım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 20 Şubat Cuma günü gerçekleşecek kesintilerin tamamı sabah 09:00'da başlayıp akşam 17:00'ye kadar sürecek.
1. İpekyolu İlçesi (Merkez)
Şehrin en yoğun bölgelerinde iki ayrı çalışma yürütülecek:
Bölge 1: Buzhane ve Halilağa mahalleleri.
Bölge 2: Hacıbekir, Karşıyaka, Kevenli, Seyit Fehim Arvasi ve Yeni mahalleleri.
2. Muradiye İlçesi (Geniş Kapsamlı)
Muradiye'de neredeyse tüm mahalleleri kapsayan büyük bir kesinti yaşanacak.
Etkilenecek Yerler: Yenişehir, Yavuzselim, Fevzi Çakmak, Alkasnak, Dürükkaş, Karahan, Açıkyol, Adaklı, Aşağıargıt, Balaklı, Beşparmak, Beydağı, Gönderme, Gültepe, Gümüştepe, Keçikıran, Kocasaban, Köşk, Ovapınar, Tansu, Topuzarpa, Uluşar, Yakıncak, Yalındüz, Yukarıargıt ve Yumaklı mahalleleri.
3. Diğer İlçelerdeki Kesintiler
Erciş: Ünseli Mahallesi. Özalp: Aşağıakçagül Mahallesi.
Gürpınar: Çörekli ve Yaramış mahalleleri.
| İlçe | Kesinti Saati | Etkilenen Başlıca Bölgeler |
| İpekyolu | 09:00 - 17:00 | Buzhane, Halilağa, Hacıbekir, Karşıyaka, Kevenli |
| Muradiye | 09:00 - 17:00 | İlçe genelindeki mahallelerin büyük çoğunluğu |
| Erciş | 09:00 - 17:00 | Ünseli Mahallesi |
| Gürpınar | 09:00 - 17:00 | Çörekli, Yaramış |
| Özalp | 09:00 - 17:00 | Aşağıakçagül |
VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARILAR
Elektronik Cihazlar: Elektriklerin kesileceği saatten önce hassas elektronik cihazlarınızı fişten çekmeniz önerilir.
Isınma ve Su: Kesinti süresince kombi ve hidroforlar çalışmayacağı için ısınma ve su kullanımı konusunda tedbirli olunmalıdır.
Cuma Namazı: Kesintiler Cuma namazı saatine denk geldiği için camilerdeki ses sistemlerinde aksamalar yaşanabilir.




