Ağustos ayının gelmesiyle birlikte Van’da hava sıcaklıkları yükseldi. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar soluğu Van Gölü’nde aldı. Serin sularda yüzmenin keyfini çıkaran halk, aynı zamanda göl çevresinde piknik yaparak yazın tadını çıkarıyor.
Ancak bu güzel görüntünün gölgesinde çevre kirliliği dikkat çekiyor. Piknik sonrası çöplerini toplamak yerine doğaya bırakan bazı bilinçsiz kişiler, Van Gölü’nün doğal güzelliğine zarar veriyor. Plastik atıklar, yiyecek artıkları ve diğer çöpler göl çevresinde birikerek ekosistemi tehdit ediyor.
Yetkililer ve çevre gönüllüleri, vatandaşları doğaya karşı daha duyarlı olmaya çağırıyor. Van Gölü’nün korunması için çöplerin uygun şekilde bertaraf edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Doğayı kirletmenin, hem bölgenin doğal zenginliklerine hem de gelecek nesillere zarar verdiği hatırlatılıyor.




