Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine artık sayılı aylar kala adaylar sahaya indi.Bu seçim ateşli geçecek.Bir önceki seçimde aday olan Zahir Kandaşoğlu geçen hafta sahaya indi ve bu seçimde tekrar aday.Vatso Derneği'ni kurarak aylar öncesi adaylık sinyali veren Kandaşoğlu'nun bu defa işi zor ve harıl harıl çalışıyor.Kandaşoğlu, bir önceki seçimlere 40 gün kala girmişti ve buna rağmen iyi bir oy almıştı.

Bir diğer aday mevcut başkan Necdet Takva.Takva'nın AK Parti'den aday olması HDP'ye yakın cenahtan oy kaybına neden olacak.Ayrıca, eski a takımıda yok.Takva, bir önceki seçimleri ölülere oy kullandırarak az da olsa minik bir farkla kazanmıştı.Bu defa onunda işi öyle kolay değil.Hem HDP,hem de Takva'nın eski gücü yok.Bu seçimide içeride kazanırsa ona birşey diyemem.

Bir diğer aday Faruk Biner.

Biner ve ekibi altan altan çalışıyorlar,kazanacaklarına çok inanmışlar.Faruk bey, Yavuz Karaman,Metin Abi,Murat Beyaz ve Diyadin bey oluşumun gövdesi.Dört üyede sevilip sayılan insanlar.Benim için onların kazanması hiç süpriz olmaz.Aslında bir dönem oda başkanlığı da yapmış Osman Çelik Ciddi ciddi düşünüyor ancak onun içinde en büyük engel Zahir Kandaşoğlu.Osman Çelik karşılığı olan biri ve piyasada sevilip sayılan bir isim.Şimdilik kulis çalışmlarına devam ediyor ben son ana kadar kovalaycağını düşünüyorum.

Bu yılın belki de en süpriz ismi İzzet Çoban.Genç yaşına rağmen işini gücünü bırakmış oda seçimlerine hazırlanıyor.Çoban için dezavantaj aynı aşiretten olan Zahir Kandaşoğlu.Kandaşoğlu kesin aday. 5 ay önce İzzet beye söylemiştim Kandaşoğlu aday olur diye .Net biliyorum İzzet Çoban'ın arkasında güçlü bir lobi var.

Bir diğer adaylığı düşünen Farız Borazan.Borazan ciddi ciddi düşünüyor ve bununla ilgili kulis çalışmalarını başlattı bile.Borazan HDP'nin tam desteğini almış durumda Kandaşoğlu aday olursa Farız Borazan vazgeçebilir ama oda kulis çalışmalarına hız verdi. .Bir diğer aday ise Başkaleli olan ve şimdilik ismini gizli tutan önemli bir isim.Eylül ayı itibarı ile start veriyor.Tabii ki oda gizli gizli çalışıyor.

Aslında bir dönem oda başkanlığı da yapmış Osman Çelik Ciddi ciddi düşünüyor ancak onun içinde en büyük engel Zahir Kandaşoğlu.Osman Çelik karşılığı olan biri şimdilik kulis çalışmlarına devam ediyor. Şemsettin Bozkurt yine oda başkanlığı için nabız yoklayan başka bir isim.

Adayların birçoğunu biliyorsunuz.

Ne mi olur?

Bruki aşiretine bağlı olan Kandaşoğlu,İzet Çoban Farız Borazan aday olursa üçüde havasını alır.Üçü bir isim etrafında birleşirlerse kazanma ihtimalı yüksek olur.Takva eski gücünde değil,HDP'li birçok oda üyesinin oy vermeyeceğini biliyorum hatta Takva'nın listesinde meclise giren mevcut meclis üylerinin birçoğu Takva'yı çizdi.Faruk Biner ve ekibi kapalı kutu ve sahada biraz daha aktif olmalıdırlar. Brukilerden 2 aday ile beraber Takva'da aday olursa ihtimaller dahilinde olur.İzzet Çoban benim programıma çıktıktan sonra tanındı.Birçok kişi bana Çoban'ı sordu.Genç biri ve iddialı,olor mu olur.İsminin şimdilik gizli tutulmasını isteyen işadamı Van piyasasında sevilen ve sayılan bir isim.Birçok kişi tarafından takdir ediliyor.Yarın ismini açıklarsa kamuoyunda karşılığı ne olur onu zamanı gelince göreceğiz.Osman Çelik ismi yabana atılacak bir isim değil piyasada karşılığı var.